MPGA nariams

Asociacija sveikina valstybės institucijų bendradarbiavimą maisto papildų srityje

1 gruodžio, 2008

Maisto papildų bei berecepčių vaistinių preparatų gamintojus Lietuvoje vienijanti Savigydos pramonės asociacija (SPA) sveikina Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ir Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos susitarimą bendradarbiauti vykdant maisto papildų valstybinę kontrolę bei efektyviau keistis mokslo žiniomis ar kita abipusiai naudinga informacija.

„Šios dvi tarnybos iš kitų sveikatos priežiūros institucijų išsiskiria tuo, kad su maisto papildais susijusius reikalus tvarko itin dalykiškai ir be išankstinių nuostatų, tad linkime joms sėkmingo bendradarbiavimo, kuris turėtų būti naudingas visai Lietuvos visuomenei”, sako SPA vykdomasis direktorius Edvinas Butkus.

Šiandien Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba ir Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba paskelbė pasirašiusios bendradarbiavimo susitarimą, kuriuos įsipareigota bendradarbiauti ir keistis informacija vykdant maisto papildų, medžiagų ir gaminių, skirtų liestis su maistu, valstybinę kontrolę.

Bendradarbiavimo susitarime šios valstybės institucijos įsipareigojo informuoti viena kitą apie šalyje organizuojamus bei tarptautinius renginius (konferencijas, seminarus), stažuotes, mokymus maisto papildų, medžiagų ir gaminių, skirtų liestis su maistu, gamybos, valstybinės kontrolės, visuomenės sveikatos saugos klausimais.

Numatoma dalintis mokslo naujovėmis, tyrimų rezultatais apie nustatytą kurių nors medžiagų galimai neigiamą poveikį žmonių sveikatai, taip pat operatyviai pranešti apie importuojamus, tiekiamus Lietuvos rinkai ar pagamintus mūsų šalyje nesaugius maisto papildus, medžiagas ar gaminius, skirtus liestis su maistu.

„Su Valstybine visuomenės sveikatos tarnyba palaikome ryšius nuo jos įsikūrimo, nes abiejų institucijų viena svarbiausių veiklos krypčių – saugoti žmonių sveikatą, išvengti užkrečiamųjų ligų plitimo, ginti vartotojų teises sveikatos saugos požiūriu. Pasirašytas susitarimas leis efektyviau siekti šių tikslų įgyvendinimo, stiprinti tarpusavio supratimą, operatyviau keistis aktualia informacija, siekiant, kad mūsų visuomenė būtų sveika ir saugi”, sakė VMVT direktorius Kazimieras Lukauskas.

„Šio susitarimo pasirašymas – natūralus žingsnis, siekiant kuo didesnio Lietuvos vartotojų saugumo, – teigia Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Bakasėnas. – Institucijų valdomi duomenys, galintys duoti naudos ir kitoms tarnyboms, turi būti kuo plačiau prieinami. Kuo informacijos mainai bus intensyvesni, tuo efektyvesnė bus institucijų veikla, tuo saugesni Lietuvos žmonės. O tai juk abiejų susitariančiųjų šalių pagrindinis tikslas.”

Grįžti į ankstesnį puslapį