MPGA nariams

JAV gydytojai patys aktyviai vartoja maisto papildus ir juos rekomenduoja pacientams

12 gruodžio, 2008

Jungtinėse Amerikos Valstijose atliktas tyrimas patvirtino, kad  gydytojai patys aktyviai vartoja maisto papildus ir juos rekomenduoja savo pacientams – daugiausia dėl kaulų, sąnarių ir širdies sveikatos.

Maisto papildų gamintojų asociacija Atsakingos mitybos taryba surengė apklausą, kurioje  dalyvavo maždaug 1200 ortopedų, kardiologų ir dermatologų.

Maždaug 73 procentai ortopedų, 57 procentai kardiologų ir 75 procentai dermatologų sako patys vartojantys maisto papildus.

Kaip dėl rekomendacijų savo pacientams, 94 procentai papildus vartojančių ortopedų juos ragina irgi vartoti papildus. Tokie skaičiai šiek tiek mažesni tarp kardiologų (86 proc.) ir dermatologų (79 proc.).

Tarp papildų nevartojusiųjų gydytojų savo pacientams juos rekomenduoja 82 procentai ortopedų, 54 procentai kardiologų ir 28 procentai dermatologų.

Ortopedai papildus vartoti rekomenduoja dėl kaulų (75 proc.),  sąnarių  (73 proc.), raumenų ir skeleto skausmų, apskritai dėl geros sveikatos ir savijautos (25 proc.) ir cholesteroliui mažinti (13 proc.)

Kardiologai papildus rekomenduoja cholesteroliui mažinti (36 proc.), dėl sveikos širdies (55 proc.), tinkamam cholesteroliui palaikyti (36 proc.), apskritai dėl geros sveikatos ir savijautos (30 proc.) ir dėl sveikų kaulų (22 proc.).

Pagrindiniai dermatologų prioritetai yra odos, plaukų ir nagų sveikata (81 proc.), apskritai gera sveikata ir savijauta (30 proc.), kaulų sveikata (25 proc.),  prieš senėjimą (20 proc.), sveika imuninė sistema ir sveika širdis (po 12 proc.).

Naujasis tyrimas papildo atliktą pernai, kuris parodė, jog 72 proc. gydytojų ir 89 proc. medicinos seserų vartoja maisto papildus, tai pat kad maždaug du trečdaliai gydytojų ir medicinos seserų maisto papildus rekomenduoja  savo pacientams. Apie tai praneša tinklalapis www.nutraingredients-usa.com

Grįžti į ankstesnį puslapį