MPGA nariams

VVSPT surengė seminarą apie maisto papildų notifikavimą

15 gruodžio, 2009

Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba šiandien surengė seminarą „Maisto papildų reglamentavimas Lietuvoje”, kurio viena iniciatorių buvo Savigydos pramonės asociacija (SPA).

Seminare dalyvavo apie 60 atstovų iš maisto papildus gaminančių ar juos platinančių bendrovių, maždaug trečdalis dalyvių atstovavo SPA priklausančioms bendrovėms.

Išklausę VVSPT Leidimų ir licencijavimo skyriaus specialisčių pranešimus, seminaro dalyviai turėjo nemažai klausimų.

„Dalyvių aktyvumas parodė, kad toks seminaras buvo tikrai pribrendęs. VVSPT atstovai savo ruožtu patvirtino, kad yra pasirengę geranoriškai bendradarbiauti šalinant su maisto papildų notifikavimu ir registravimu susijusius nesklandumus”, sako SPA vykdomasis direktorius Edvinas Butkus.

Jis kartu apgailestauja, kad kaip išaiškėjo seminare, VVSPT dėl lėšų trūkumo kol kas sustabdė pasirengimus įdiegti maisto papildų internetinio notifikavimo platformą.

„Vadinasi, šiame darbe ir toliau išlieka itin svarbus žmogiškasis faktorius, kad maisto papildų notifikavimas vyktų sklandžiai ir greitai. Telieka tikėtis, kad atidumo ir geranoriškumo nepritrūks tiek maisto papildų tiekėjams, tiek juos notifikuojantiems specialistams”, sako E. Butkus.

Grįžti į ankstesnį puslapį