MPGA nariams

Magnis moteris apsaugo nuo staigių širdies sutrikimų

1 gruodžio, 2010

Moterims vartojant daug magnio turtingo maisto, sumažėja rizika staiga mirti nuo širdies sutrikimų, rodo JAV atliktas tyrimas.

Daugiausia šio mineralo su maistu suvartojusioms moterims tikimybė staiga mirti dėl širdies sutrikimų buvo 37 procentais mažesnė nei tų moterų, kurios magnio vartojo mažiausiai, rašoma tyrimo ataskaitoje, kurią paskelbė žurnalas „American Journal of Clinical Nutrition”.

Bostono Brigham ir moterų ligoninės bei Harvardo medicinos mokyklos mokslininkai tyrė magnio kiekį kraujyje ir nustatė, kad jo kiekio padidėjimas kiekvienu ketvirčiu miligramo viename decilitre kraujo buvo susijęs su 41 procento mažesne tikimybe staiga mirti dėl širdies sutrikimų.

Staigi mirtis dėl širdies sutrikimų apibrėžiama kaip ligi tol sveiko žmogaus mirtis per 6 valandas po netikėto širdies sustojimo, praneša nutraingredients.com.

Mokslininkai analizavo duomenis apie 88375 moteris, stebėjimas truko 26 metus. Per tą laikotarpį nustatytos 505 mirtys dėl staigių širdies sutrikimų. Magnio įtaka buvo tiriama 99 staigios mirties atvejais, lyginant su kontroline 291 moters grupe.

Darydami savo išvadas, mokslininkai atsižvelgė į įvairius kitus rizikos veiksnius ir nustatė, kad didžiausias magnio kiekis kraujyje buvo susijęs su žymiai mažesne tikimybe mirti dėl staigaus širdies sutrikimo.

Magnis yra būtinas sėkmingam žmogaus organizmo funkcionavimui. Magnio su maistu gaunama vartojant riešutus, vynuoges, grūdus, žalias lapines daržoves, grikius, ryžius, mėsą ir pieną.

Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, rekomenduojama magnio paros norma yra 375 miligramai.

Grįžti į ankstesnį puslapį