MPGA nariams

Omega-3 gali ne tik slopinti uždegimą, bet ir stiprinti imunitetą

4 balandžio, 2013

Omega-3 polinesočiosios riebiosios rūgštys gali sustiprinti imuninę sistemą pagerindamos imunitetą reguliuojančių ląstelių veiklą, rodo naujas tyrimas.

Žurnalas „Journal of Leukocyte Biology” paskelbė tyrimą, kurio rezultatai rodo, kad DHR ir EPR riebalų rūgšties turtingus žuvų taukus vartojant uždegimui švelninti jie iš tikrųjų gali paskatinti imunitetą reguliuojančių B limfocitų veiklą.

Tyrimo autoriai, kuriems vadovavo dr. Jenifer Fenton iš Mičigano valstijos universiteto, pažymi, kad nors dokozahekseno (DHR) ir eikozapenteno (EPR) riebalų rūgštys pripažįstamos kaip padedančios išvengti ligų, kadangi švelnina uždegimo procesus, iki šiol daugelis mokslininkų nebuvo visiškai tikri dėl šių rūgščių teigiamo poveikio imuninei sistemai.

Tačiau naujai gauti duomenys rodo, kad DHR turtingi žuvų taukai paskatina B limfocitų (baltųjų kraujo kūnelių) veiklą, praneša nutraingredients.com.

„Šis tyrimas patvirtina panašius duomenis apie žuvų taukus ir B limfocitus, kuriuos gavome mūsų laboratorijoje, ir vienu žingsniu priartina mus prie supratimo, kaip EPR ir DHR skatina imunitetą”, sako tyrime dalyvavęs dr. Raza Shaikh iš Rytų Karolinos universiteto.

Tyrimui buvo naudojamos dvi pelių grupės. Penkias savaites kontrolinė grupė gavo įprastinio maisto, o kita – papildyto DHR turtingų žuvų taukų. Tada iš įvairių audinių buvo išskirti ir tiriami B limfocitai.

Mokslininkai nustatė, kad DHR turtingi žuvų taukai padidino tiriamųjų pelių B limfocitų aktyvumą ir tam tikrų antikūnių kūrimąsi.

Mokslininkai mano, kad tai gali padėti imuninei sistemai įveikti ligos sukėlėjus ir galbūt apskritai slopinti uždegiminius procesus.

Žurnalą „Journal of Leukocyte Biology” nuo 1984 metų JAV leidžia Leukocitų biologijos draugija.

Grįžti į ankstesnį puslapį