MPGA nariams

Maisto papildų gamintojų asociacija išrinko naują valdybą

18 balandžio, 2013

Maisto papildų gamintojų asociacijos (MPGA) nariai metiniame susirinkime išrinko naują valdybą, o jos pirmininke perrinko UAB „Axellus” generalinę direktorę Jūratę Piragienę.

Pasak J. Piragienės, maisto papildų vartojimo kultūra Lietuvoje dar tik formuojasi,  vis dar didesnis dėmesys skiriamas ligų gydymui, bet ne prevencijai.

„Mokslininkai jau seniai įrodė, kad gyvenimo būdas yra vienas pagrindinių sveikatos veiksnių. Todėl tarp svarbiausių MPGA ilgalaikių tikslų – keisti esamą požiūrį į sveikatingumą, prisidėti formuojant subalansuotos mitybos ir sveiko gyvenimo būdo įgūdžius”, – sako MPGA valdybos pirmininkė J. Piragienė.

Per pastaruosius dvejus metus MPGA daug dėmesio skyrė bendradarbiavimui su valstybinėmis institucijomis.

„Džiaugiamės, kad kuo toliau, tuo labiau pavyksta mažinti nesusikalbėjimą. Dabar MPGA aktyviai bendradarbiauja su Sveikatos apsaugos ministerija ir Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba derinant pagrindinių teiginių apie sveikumą formuluočių principus, kad vartotojai gautų suprantamą informaciją apie maisto papildus, mitybos papildymo svarbą ir galimybes bei galėtų teisingai pasirinkti tai, ko jiems iš tiesų reikia”, – sako J. Piragienė.

MPGA valdybos nariais išrinkti Tauras Endriukaitis (UAB „Entafarma Plius”), Darius Daunoravičius (UAB „Walmark”), Raimondas Šlepetys (UAB „Valentis Pharma”) ir Žilvinas Zeltinis (UAB „NVT”). Sutinkamai su MPGA įstatais, valdyba išrenkama vieneriems metams.

Asociacijai taip pat priklauso Agetis Supplements Ltd, UAB „Aurantijus”, EVD, UAB, UAB „Miečys”, UAB „Natur Produkt Vilnius”, UAB „New Nordic”.

Nuo 2006 metų veikusi Savigydos pramonės asociacija į MPGA pervadinta 2011 metais.

MPGA skatina visuomenę rūpintis savo sveikata, informuoja vartotojus apie sveikatą saugančių ar ją gerinančių bei stiprinančių natūralių augalinės, gyvulinės ar mineralinės kilmės preparatų vartojimą.

Grįžti į ankstesnį puslapį