MPGA nariams

SPA ragina VMVT inspektorius elgtis santūriai ir atsakingai

12 vasario, 2008

  Savigydos pramonės asociacija (SPA) laišku kreipėsi į Lietuvos Respublikos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorių Kazimierą Lukauską, ragindama, kad jo vadovaujamos tarnybos inspektoriai santūriau ir atsakingiau darytų išvadas, kai per patikrinimus vaistinėse neva randa maisto papildų pakuočių ženklinimo pažeidimų.

SPA jau ne kartą buvo atkreipusi valstybės institucijų, įskaitant ir Tarnybą, dėmesį, kad vertinant teiginių apie maisto papildo savybes vartojimą, būtina atsižvelgti į visų teisės aktų nustatytus reikalavimus teiginių vartojimui bei jų vartojimo praktiką ir iki šiol džiaugėsi, kad pamažu yra randama kalba.

Tuo pačiu SPA išreiškia savo rūpestį dėl Tarnybos inspektorių atliekamų patikrinimų tvarkos bei skubotų išvadų pateikimo tikrinamajam asmeniui.

Skubotų, ir kaip parodo praktika, tam tikrais atvejais nepagrįstų išvadų pateikimas bei paviešinimas pažeidžia maisto papildų platintojų reputaciją, menkina jų gerą vardą, sukelia vartotojų nepasitikėjimą, sukelia problemų su vaistinėmis ir kitais platinimo tinklais.

„Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad Tarnybos praktikoje jau yra atvejų, kuomet skubotai priimtas sprendimas buvo akivaizdžiai nepagrįstas ir prieštaraujantis teisės aktų reikalavimams,” sakoma SPA rašte VMVT direktoriui K. Lukauskui.

SPA, atstovaudama maisto papildų gamintojus bei tiekėjus, siekia, kad vartotojai gautų kokybiškus, saugius bei tinkamai paženklintus maisto papildus. Šiuo sutampa SPA ir VMVT interesai, sakoma SPA laiške.

Grįžti į ankstesnį puslapį