MPGA nariams

Pasaulyje bus kalbama apie homeopatijos naudą

22 kovo, 2010

Šią savaitę Europoje, o balandžio antrą dekadą – visame pasaulyje bus kalbama apie homeopatijos naudą, siekiant paskatinti visuomenės holistinį požiūrį į sveikatos priežiūrą.

Europos Sąjungos Homeopatijos diena bus minima kovo 23 d. Europos Parlamente Briuselyje. Renginio organizatorė yra Europos parlamento narė airė Marian Harkin.

Europoje dirba apie 54 tūkst. gydytojų homeopatų, ir vien tik Europos Sąjungoje daugiau nei 100 milijonų žmonių vartoja homeopatinius preparatus, tačiau homeopatijos paplitimas ES erdvėje yra netolygus, apspręstas šalies tradicijų. Homeopatija itin sėkmingai integruota į sveikatos apsaugos sistemą Jungtinėje Karalystėje ir Vokietijoje, kurioje 19-me amžiuje atsirado ir susiformavo homeopatijos tradicijos.

ES homeopatijos diena rengiama trečią kartą. Renginio tikslas – atkreipti Briuselyje dirbančių politikų ir sprendimus priimančių pareigūnų dėmesį į tai, kad Europos pacientų ir gyventojų naudai reikia gerinti homeopatijos padėtį, t.y. siekti labiau integruoto ir holistinio požiūrio į sveikatos apsaugą.

Balandžio 10-16 dienomis įvairiose šalyse vyks Pasaulinė supratimo apie homeopatiją savaitė, kurios tema – homeopatija ir psichinė sveikata.

Prieš dvejus metus Lietuvoje atliktas tyrimas parodė, kad homeopatinius preparatus vartoja 23 procentai gyventojų (32 proc. moterų ir 13 proc. vyrų). Šiuos preparatus daugiausia vartoja vyresnio amžiaus didmiesčių gyventojai.

Kai dėl Europos, trys iš keturių europiečių žino, kas yra homeopatija, ir 29 procentai jų vartoja homeopatinius preparatus. Nuo 25 proc. iki 40 proc. Europos gydytojų kartais skiria homeopatinius vaistus, o 7 proc. – nuolat.

Homeopatiniam gydymui naudojamos labai atskiestos medžiagos, kurios būdamos neskiestos sveikam žmogui sukeltų panašius į gydomą ligą simptomus. Homeopatijos pradininku laikomas vokiečių gydytojas Samuelis Hanemanas (1755-1847).

Grįžti į ankstesnį puslapį