MPGA nariams

Chromo papildai senatvėje gali pagerinti atmintį

12 gegužės, 2010

Maisto papildai su chromo pikolinatu gali pagerinti senyvų žmonių atmintį, rodo JAV atliktas tyrimas.

Atsitiktinių imčių placebu kontroliuojamo tyrimo ataskaitą Cincinačio universiteto medicinos kolegijos mokslininkai paskelbė žurnale „Nutritional Neuroscience”, praneša nutraingredients-usa.com.

Tyrimo išvadose teigiama, kad kasdien vartojant  maisto papildus su chromo pikolinatu, pagerėjo mokymasis, gebėjimas atkurti atmintyje ir vykdyti atpažinimo užduotis.

26 senyvo amžiaus žmonės 12 savaičių kasdien gavo po 1000 mikrogramų chromo pikolinato arba placebo. Prieš pradedant tyrimą ir paskutinę jo savaitę dalyviams buvo atlikti atminties ir depresijos testai, kai kuriems buvo atlikti ir galvos magnetinio rezonanso tyrimai.

Nedideli chromo kiekiai yra tokiuose maisto produktuose kaip alaus mielės, liesa mėsa, sūris, kiaulių inkstai, rupių miltų duona bei grūdų dribsniai. Šį mineralą žmogaus organizmas įsisavina prastai, tačiau žinoma, kad jis atlieka svarbų vaidmenį karbohidratų, riebalų ir proteinų apykaitoje.

Anksčiau atlikti keli tyrimai parodė, kad būtent chromo pikolinatas yra tinkamiausia šio mineralo forma žmogaus organizmui įsisavinti.

Europos Sąjungoje rekomenduojama chromo paros norma yra 40 mikrogramų.

Grįžti į ankstesnį puslapį