MPGA nariams

Kauno inspektoriai švarina maisto papildų rinką

27 gegužės, 2010

Kauno miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba patikrino 46 prekybos vietas, kuriose buvo prekiaujama maisto papildais, ir nustatė daug pažeidimų.

Už nustatytus pažeidimus tarnyba skyrė baudas, administracinio poveikio priemones, buvo laikinai sustabdytas maisto papildų tiekimas į rinką, o trimis atvejais ir visai uždraustas, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

„Sveikiname Kauno maisto ir veterinarijos tarnybos veiksmus ir laukiame panašių pranešimų iš kitų Lietuvos regionų”, sako Savigydos pramonės asociacijos (SPA) vykdomasis direktorius Edvinas Butkus. Asociacijai priklauso dešimt didelių Lietuvos ir užsienio kapitalo bendrovių, kurios gamina, importuoja ir platina maisto papildus Lietuvoje.

Pasak E. Butkaus, tinkamiausia vieta maisto papildams pirkti yra vaistinės, kur garantuojamas maisto papildų saugumas, kokybė ir galima gauti kvalifikuotą konsultaciją.

Kaune maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrinto 28 parduotuves, 10 kioskų, 3 gydymo centrus, 5 sporto klubus. Patikrinimų metu daugiausiai buvo nustatyta maisto papildų ženklinimo (13), higienos reikalavimų nesilaikymo (5), prekių laikymo (1) pažeidimų, praneša VMVT.

Kauno miesto VMVT viršininko sprendimu, buvo sustabdyta prekyba netinkamai paženklintais, Lietuvoje nenotifikuotais rusiškais maisto papildais „Šaltalankio aliejus” UAB „Krosantas” parduotuvėje (Bajorų g. 8), indiškais maisto papildais „Dabur Chyawanprash” ir „Triphala” VŠĮ „LT Proximus” parduotuvėje (V. Lašo g. 3). Tais pačiais nenotifikuotais indiškais papildais uždrausta prekiauti ir UAB „Sveiki produktai” parduotuvėje (Karaliaus Mindaugo pr. 49). UAB „Geležiniai žmonės” sporto klube (Jurbarko g. 2) neleista prekiauti nenotifikuotais amerikietiškais maisto papildais „HBM Elite”, „Amino Liquid Elite” bei kanadietiškais „Tribulus Maxx” ir „Crea Maxx”.

E. Butkus pažymi, kad visų pavojingiausia sveikatai maisto papildus pirkti turgavietėse iš nelegalių prekeivių, o finansiškai nenaudingiausia – iš prekybos agentų.

Grįžti į ankstesnį puslapį