MPGA nariams

Pusė Lietuvos gyventojų savo sveikatą vertina gerai, penktadalis - blogai

17 balandžio, 2008

Beveik pusė Lietuvos gyventojų savo sveikatą laiko gera arba labai gera, o maždaug penktadalis – bloga ar labai bloga.

Vyrai yra geresnės nuomonės apie savo sveikatą, nei moterys, o labiausiai savo sveikatos vertinimas priklauso nuo amžiaus. Tik 12 procentų vyresnių nei 50 metų Lietuvos gyventojų savo sveikatą laiko gera arba labai gera, o 43 procentai – bloga arba labai bloga.

Tokie duomenys gauti, Savigydos pramonės asociacijos užsakymu atlikus nacionalinę Lietuvos gyventojų apklausą apie maisto papildus, vitaminus ir mineralus.

46 proc. Lietuvos gyventojų savo sveikatą laiko gera arba labai gera. Taip savo sveikatą vertina  daugiau vyrų nei moterų (52 ir 40 proc.), o didmiesčių, miestų ar kaimo gyventojų vertinimai iš esmės nesiskiria (44-49 proc.)

Tačiau sveikatos vertinimas labai priklauso nuo respondentų amžiaus.  Jaunesni nei 30 m. gyventojai yra itin geros nuomonės apie savo sveikatą (90 proc. mano, kad ji gera arba labai gera),  vidutinio amžiaus (30-49 m.) žmonės dažniau ją laiko gera ar labai gera (53 proc.), o iš tų, kam per 50 m. tik 12 procentų savo sveikatą laiko gera ar labai gera.

Pagal šias tris amžiaus grupes itin skiriasi proporcija žmonių, kurie savo sveikatą laiko bloga arba labai bloga: 0,8 proc., 7,3 proc. ir 43 proc.

Iš visų Lietuvos gyventojų 19,2 proc. savo sveikatą laiko bloga arba labai bloga (vyrų – 17 proc., moterų – 22,4 proc.)

Didesnes pajamas ar subjektyviai geriau savo šeimos finansinę padėt vertinantys žmonės savo sveikatą vertina geriau nei mažiau pasiturintys.

Nacionalinę reprezentatyvią apklausą vasario 12-19 dienomis atliko UAB „Baltijos tyrimai”.  Apklausta 1011 Lietuvos gyventojų,  kurių amžius nuo 15 iki 74 m., gyvenančių 100 atrankos taškuose.

Savigydos pramonės asociacija nuosekliai supažindins visuomenę su apklausos apie maisto papildus, vitaminus ir mineralus rezultatais.

Grįžti į ankstesnį puslapį