MPGA nariams

Pasitarimas SAM: medicininės paskirties produktams reikia aiškaus pereinamojo laikotarpio

9 vasario, 2008

Įvairių Sveikatos apsaugos ministerijos padalinių ir farmacijos įmonių atstovai pasitarime Vilniuje sutarė, kad medicininės paskirties produktams (MPP) reikia aiškaus ir pakankamo pereinamojo laikotarpio.

MPP grupė Lietuvoje buvo iki Lietuvai įstojant į Europos Sąjungą, tačiau ji turi būti panaikinta kaip neatitinkanti ES normatyvų. Dabar šiai grupei priskiriama daugiau kaip 400 medicininės paskirties preparatų, kurie turi būti perkvalifikuoti į maisto papildus arba vaistus.

Šiai problemai spręsti Sveikatos apsaugos ministras yra sudaręs darbo grupę, kuriai vadovauja SAM sekretorius Romualdas Sabaliauskas. Vasario 8 dieną darbo grupė susitiko ir diskutavo su farmacijos ir medicinos sektoriui atstovaujančių asociacijų vadovais ir nariais.

Savigydos pramonės asociacijos (SPA) atstovai susitikime pateikė daug pavyzdžių, kad dabar MPP reglamentavimo praktika yra labai komplikuota. SPA ir kitų asociacijų atstovų nuomone, MPP grupei reikia numatyti ne mažesnį kaip septynerių metų pereinamąjį laikotarpį, kad šiuos produktus būtų galima parengti registracijai kaip vaistinius preparatus.

SAM sekretorius R. Sabaliauskas paragino suinteresuotas asociacijas pateikti konkrečiais pavyzdžiais pagrįstą prognozę, per kiek laiko be nuostolių gamintojams ir vartotojams MPP grupė galėtų išnykti.

Jis farmacijos sektoriaus atstovus pakvietė „normaliai ir atvirai diskusijai” apie MPP, tikėdamasis „stiprios motyvacijos” dėl pereinamojo laikotarpio trukmės.

Grįžti į ankstesnį puslapį