MPGA nariams

Dvi asociacijos teismui skųs VVKT sprendimą dėl medicininės paskirties produktų

4 balandžio, 2008

Savigydos pramonės asociacija (SPA) ir Nacionalinė farmacijos pramonės asociacija (NFPA) nusprendė kartu teismui apskųsti Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) vadovės įsakymą, kuriuo visiškai nepagrįstai iš Medicininės paskirties produktų sąrašo išbraukta daugybė teisėtai platinamų maisto papildų.

Teisme bus ginčijamas VVKT viršininkės Aurelijos Kulčinckienės Gutienės š.m. kovo 17 d. pasirašytas įsakymas Nr.1A-327.

Įsakymas įsigalioja nuo 2008 m. rugsėjo 1 d., tad pirmiausia bus siekiama, kad teismas skirtų laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdytų jo galiojimą.

Dviejų asociacijų sutarimu, jų interesams teisme atstovaus advokatų kontora „Sutkienė, Pilkauskas ir partneriai”.

MPP grupė Lietuvoje buvo iki Lietuvai įstojant į Europos Sąjungą, tačiau ji turi būti panaikinta kaip neatitinkanti ES normatyvų. Dabar šiai grupei priskiriama daugiau kaip 400 medicininės paskirties preparatų, kurie turi būti perkvalifikuoti į maisto papildus arba vaistus.

MPP yra įtvirtinta 2006 m. priimtame Farmacijos įstatyme kaip dalis farmacijos produktų. Sveikatos apsaugos ministerija iki šiol nesugebėjo parengti reikiamų Farmacijos įstatymo pataisų, kurios sukurtų aiškią tvarką, kaip ir per kiek laiko MPP bus perkvalifikuoti į maisto papildus arba vaistus.

Teisiškai neapibrėžta padėtis palieka laisvės valdininkų interpretacijoms, kuriomis dažniausiai siekiama pakenkti maisto papildų sektoriui.

Grįžti į ankstesnį puslapį