MPGA nariams

Trečdalis Lietuvos gyventojų maisto papildus vartoja dėl energijos trūkumo ir organizmui stiprinti

22 balandžio, 2008

Daugiausia Lietuvos gyventojų – trečdalis vyrų ir tiek pat moterų – maisto papildus dažniausiai vartoja energijos trūkumui kompensuoti ir organizmui stiprinti,  tačiau vyresnio amžiaus žmonės daugiausia renkasi papildus širdžiai ir kraujagyslėms.

Papildus dėl energijos trūkumo ir organizmui stiprinti dažniausiai vartoja 33 procentai gyventojų, 17 procentų – širdžiai ir kraujagyslėms, 14 procentų – sąnariams ir kaulams, po 7 procentai – akims ir atminčiai gerinti, 6 procentai – nervų sistemai.

Tačiau tie, kam 50 metų ar daugiau, dažniausiai renkasi papildus širdžiai ir kraujagyslėms (33 proc.),  sąnariams ir kaulams (21 proc.) ir tik tada dėl energijos trūkumo ir organizmui stiprinti (19 proc.).

Tokie duomenys gauti, Savigydos pramonės asociacijos užsakymu atlikus nacionalinę Lietuvos gyventojų apklausą apie maisto papildus, vitaminus ir mineralus.

Vyrų ir moterų pasirinkimas iš esmės nesiskiria, tačiau vyrai šiek tiek dažniau renkasi papildus sąnariams ir kaulams, taip pat akims ir nervų sistemai, o moterys – akims ir svoriui reguliuoti.

Didmiesčių gyventojai gana ženkliai lenkia kaimo ir miesto gyventojus pagal papildų pasirinkimą energijos trūkumui kompensuoti ir organizmui stiprinti – atitinkamai 39, 27 ir 25 procentai.

Papildus energijos trūkumui kompensuoti ir organizmui stiprinti daug dažniau renkasi didžiausias pajamas gaunantys arba geriausiai savo šeimos finansinę padėtį vertinantys žmonės.

Nacionalinę reprezentatyvią apklausą vasario 12-19 dienomis atliko UAB „Baltijos tyrimai”.  Apklausta 1011 Lietuvos gyventojų,  kurių amžius nuo 15 iki 74 m., gyvenančių 100 atrankos taškuose.

Savigydos pramonės asociacija nuosekliai supažindins visuomenę su apklausos apie maisto papildus, vitaminus ir mineralus rezultatais

Grįžti į ankstesnį puslapį