MPGA nariams

SPA atstovai susitiko su Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos vadovu

20 gegužės, 2008

Savigydos pramonės asociacijos (SPA) atstovai, balandžio 20 dieną susitikę su Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos (VVSPT) direktoriumi Vytautu Bakasėnu ir grupe tarnybos specialistų, pristatė viešosios nuomonės tyrimą apie maisto papildus ir apsvarstė šio sektoriaus aktualias.

SPA užsakymu atliktą nacionalinę reprezentatyvią apklausą atliko bendrovė „Baltijos tyrimai”. Apklausta per 1000 Lietuvos gyventojų, kurių amžius nuo 15 iki 74 metų.

SPA vykdomasis direktorius Edvinas Butkus pareiškė, kad SPA valdyba yra nusprendusi tyrimo rezultatus dovanoti VVSPT, kad juos įvertintų VVSPT specialistai ir galbūt  parengtų rekomendacijas medicinos specialistams ir plačiajai visuomenei.

Susitikimo metu VVSPT atstovams perduota tyrimo rezultatų kopija.

Išklausęs tyrimo pristatymą, VVSPT vadovas V. Bakasėnas sakė manąs, kad atliktas vertingas ir įdomus darbas, kuris visuomenei gali duoti naudos.

Toliau susitikimo dalyviai pasikeitė nuomonėmis apie maisto papildų sektoriaus reglamentavimo aktualijas.

V. Bakasėnas pranešė, kad baigus rengti ir priėmus naujas maisto papildų notifikavimo taisykles, bus įdiegtas elektroninis notifikavimas. SPA atstovai priminė, kad jie pateikė nemažai  savo pastabų  dėl notifikavimo taisyklių  projekto.

SPA valdybos nariai Raimondas Šlepetys („Valentis”) ir Jūratė Piragienė („Axellus”) taip pat išsakė SPA poziciją dėl medicininės paskirties produktams pageidaujamo pereinamojo laikotarpio, dėl vadinamųjų probleminių maisto papildų registravimo komisijos veiklos ir dėl maisto papilduose leidžiamų medžiagų sąrašo.

Grįžti į ankstesnį puslapį