MPGA nariams

Konferencija nagrinės maisto produktų rinkos reguliavimo ir kontrolės aktualijas

21 gegužės, 2013

Įvairių valstybės institucijų ir maisto pramonės sektoriaus atstovai konferencijoje Vilniuje nagrinės maisto produktų rinkos reguliavimo ir kontrolės aktualijas bei perspektyvas.

„Teisinėje valstybėje, turinčioje stiprų verslą bei dalykiškas reguliavimo bei kontrolės institucijas, neatsiejamais principais yra teisėtų lūkesčių apsauga, teisinis tikrumas ir teisinis saugumas. Šie principai suponuoja valstybės pareigą užtikrinti teisinio reguliavimo tikrumą ir stabilumą, užtikrinti žmogaus teises ir laisves, gerbti verslo, visuomenės bei individo teisėtus interesus ir lūkesčius,” sako advokatų kontoros „Tark, Grunte, Sutkienė ir partneriai” vyresnysis teisininkas Andrejus Rudanovas.

Jis pabrėžia, kad valstybės ir visuomenės interesų pusiausvyra ypač svarbi maisto srityje, kuri kasdien lemia milijonų vartotojų sveikatą ir gyvenimo kokybę. Temos aktualumą parodo ir tai, kad pastaruoju metu Lietuvoje nuolat diskutuojama apie maisto produktų kokybę, sudėtį ir ženklinimą.

Konferenciją rengia Maisto papildų gamintojų asociacija (MPGA) drauge su advokatų kontora „Tark, Grunte, Sutkienė ir partneriai”, Vilniaus visuomenės sveikatos centru bei Gyvybės mokslų ir edukologijos institutu. Ji vyks gegužės 23 d. viešbutyje „Crown Plaza”. Susidomėjimą konferencija išreiškė maisto įmonių, didmeninės prekybos įmonių ir maisto papildų gamintojų ar platintojų atstovai.

MPGA direktorė Neringa Bulakienė pažymi, kad maisto produktų sektoriaus bendrovės veikia nuolat besikeičiančioje teisinėje aplinkoje, kurią lemia tiek Europos Sąjungos, tiek ir nacionalinės teisės pokyčiai. Pavyzdžiui, praėjusią savaitę Seimas priėmė naują Reklamos įstatymo redakciją, kuri numato keisti maisto papildų reklamavimo tvarką.

Konferencijoje be jos organizatorių atstovų pranešimus skaitys Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie SAM atstovai.

Anot Europos Komisijos, maisto ir gėrimų pramonė yra vienas svarbiausių ir dinamiškiausių pramonės sektorių. Šis įvairialypis sektorius, kurio metinė apyvarta viršija 900 mlrd. eurų, yra stiprus eksportuotojas, gaminantis nesuskaičiuojamą kiekį galutinių gaminių, parduodamų nepaprastai konkurencingose vietos ir tarptautinėse rinkose.

Kaip pažymi A. Rudanovas, šiam sektoriui yra ypač svarbūs reguliaciniai pokyčiai, galiojančių teisės aktų įgyvendinimo ypatumai bei kontrolės institucijų formuojama praktika.

Grįžti į ankstesnį puslapį