MPGA nariams

VMVT ir Maisto papildų gamintojų asociacija plėtoja bendradarbiavimą

23 liepos, 2013

Tęsdamos ir plėtodamos ilgalaikį bendradarbiavimą, Maisto papildų gamintojų asociacija (MPGA) ir Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pasirašė naują sutartį.

MPGA vienija beveik visus pagrindinius maisto papildų gamintojus ar tiekėjus, o VMVT šį sektorių reglamentuoja ir kontroliuoja.

„Sutartis mums labai reikalinga, kadangi įstatymų pažeidimai, susiję su maisto papildais, reikalauja labai daug Tarnybos dėmesio”, sakė VMVT direktorius dr. Jonas Milius. Jis ypač išskyrė internete išplitusią klaidinančią reklamą apie maisto papildus, importuotus ne iš Europos Sąjungos šalių.

MPGA direktorė Neringa Bulakienė pabrėžė, kad jos atstovaujamai asociacijai pažeidimai prekiaujant maisto papildais internetu kelia didžiausią susirūpinimą.

„Mes turime bendrą tikslą apsaugoti vartotojus, todėl sieksime kartu spręsti šią problemą plėtodami socialinę partnerystę su Tarnyba”, sakė ji.

MPGA ir VMVT numato stiprinti maisto papildų saugą ir kokybę bei vartotojų teisių apsaugą, tobulinti teisės aktus, skleisti ir aiškinti visuomenei aktualią informaciją apie maisto papildus, skatinti maisto papildų tiekėjus laikytis sąžiningos verslo praktikos principų.

VMVT duomenimis, maisto papildų importas į Lietuvą iš trečiųjų šalių didėja: 2012 m. importuotos 225 maisto papildų siuntos, o per 2013 m. pirmąjį pusmetį – 215 siuntų. Daugiausia maisto papildų importuojama iš Baltarusijos, Indijos, Izraelio, Japonijos, JAV, Kanados, Kinijos, Rusijos bei Ukrainos. Laboratoriniai tyrimai atliekami tiek importo kontrolės metu, tiek vykdant rinkos kontrolę.

Birželį MPGA bendradarbiavimo susitarimą pasirašė su Valstybine vartotojų teisių apsaugos tarnyba. Juo siekiama užtikrinti efektyvesnę vartotojų teisių apsaugą ir skatinti verslo savireguliaciją.

Nuo 2006 metų veikianti MPGA vienija 11 bendrovių.

MPGA skatina visuomenę rūpintis savo sveikata, informuoja vartotojus apie sveikatą saugančių ar ją gerinančių natūralių augalinės, gyvulinės ar mineralinės kilmės preparatų vartojimą.

Grįžti į ankstesnį puslapį