MPGA nariams

Resveratrolis gali padėti gydant kraujagyslinę demenciją

16 rugsėjo, 2013

Vienas stipriausių gamtoje esančių antioksidantų resveratrolis Kinijoje atliktuose laboratoriniuose tyrimuose parodė galintis kovoti su kraujagysline demencija, kuria susergama susiaurėjus ar užsikimšus smegenų kraujagyslėms.

Zhengzhou universitetinės ligoninės mokslininkai, atlikdami tyrimus su kraujagysline demencija sergančiomis žiurkėmis, nustatė, kad resveratrolis pagerino mokymosi ir atminties gebėjimus, sumažinęs oksidacinį stresą ir suaktyvinęs tam tikrų smegenų sričių funkcionavimą.

Tyrimo rezultatus paskelbė žurnalas „Neural Regeneration Research”, praneša medicalnewstoday.com.

Mokslininkai apibendrina, kad jų gautieji rezultatai pateikia eksperimentinį pagrindimą ir teorinius įrodymus, kad resveratrolis būtų naudojamas gydant kraujagyslinę demenciją.

Resveratrolį sintetina kai kurie augalai, jis gali būti išgaunamas iš vynuogių sėklų ekstrakto arba iš japoninės plačialapės rūgties. Ši medžiaga pasižymi antioksidacinėmis, priešuždegiminėmis ir antivėžinėmis sąvybėmis.

Be kita ko, mokslininkai yra nustatę, kad resveratrolis naudingas sergant sunkiomis nervų ligomis kaip cerebralinė išemija, Hantingtono, Parkinsono ar Alzheimerio ligos.

Resveratrolis taip pat vartojamas organizmui atstatyti, imunitetui stiprinti, apsaugai nuo žalingo aplinkos poveikio, bakterinių, virusinių, odos, širdies ir kraujagyslių, plaučių ir kitų ligų profilaktikai, cholesteroliui mažinti, menstruacijų ir sąnarių skausmams malšinti.

Resveratrolio rekomenduojama paros norma nėra nustatyta.

Grįžti į ankstesnį puslapį