MPGA nariams

Gairės dėl "Specialios ženklinimo ir teiginių naudojimo atmintinės"

20 lapkričio, 2019

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba parengė ir paskelbė gaires dėl ‘Specialios ženklinimo ir teiginių naudojimo atmintinės – kaip teisingai paženklinti ir reklamuoti maisto papildą?”

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) administruojamame Maisto papildų sąraše notifikuojamų papildų skaičius kasmet didėja. Tai rodo, kad Lietuvos rinkoje ne tik auga maisto papildų asortimentas, bet atsiranda ir vis daugiau norinčių užsiimti maisto papildų platinimu. VMVT specialistai primena, kad maisto papildų gamintojas ar tiekėjas (platintojas) yra atsakingas, kad jo siūlomi maisto papildai būtų saugūs ir kokybiški, o ant jų produktų pakuočių pateikiama informacija ir reklaminiai teiginiai atitiktų nustatytus reikalavimus.
Pastebima, kad informacijos pateikimas etiketėse, ypač sveikatingumo teiginių naudojimas, labai dažnai neatitinka teisės aktų reikalavimų. Daugeliui maisto papildų gamintojų ir tiekėjų, ypač tik pradedančių veiklą, maisto papildų ženklinimo ir teiginių rašymo reikalavimus sudėtinga suprasti ir teisingai pritaikyti praktikoje. Todėl tikimasi, kad parengtos atmintinės padės lengviau įgyvendinti gana griežtus teisės aktų reikalavimus. Svarbiausia yra užtikrinti, kad maisto papildai į rinką būtų tiekiami saugios sudėties, o etiketėse pateikta informacija neklaidintų vartotojų.
Siekiant, kad ženklinimo etiketėse pateikta informacija ir teiginiai neklaidintų vartotojų, VMVT specialistai parengė:
– Atmintinę, kaip teisingai nurodyti teiginius apie maistingumą ir sveikatingumą. Ją galima rasti VMVT interneto svetainėje

– Maisto papildų ženklinimo atmintinę, kurią galima rasti VMVT interneto svetainėje

Daugiau informacijos

Grįžti į ankstesnį puslapį